Kijktip: De grote finale van K3 Zoekt K3

De zoektocht is bijna compleet: tijdens de live finale van K3 zoekt K3 wordt bekend welke drie dames de kinderpopgroep nieuw leven gaan inblazen.

Er staat veel te gebeuren met de zangeressen die uitverkoren worden bij K3 Zoekt K3. Hun agenda's zijn bij voorbaat al overvol. Ten eerste brengen ze meteen hun single 10.000 Luchtballonnen uit. Ook zullen ze de sterren zijn van een nieuwe animatiereeks over de popgroep. Dan zijn er nog de gebruikelijke optredens en televisieopnames. Eind november start verder een grote tour door Nederland en Vlaanderen.

Karen, Kristel en Josje

Het is niet alleen de introductie van de nieuwe formatie, maar ook het afscheid voor oudgedienden Karen Damen, Kristel Verbeke en Josje Huisman. De eerste twee waren sinds de oprichting in 1998 betrokken bij de groep. Josje kwam bij de groep in 2009. Karen Damen vertelde onlangs in Vlaamse weekblad Humo dat ze mooie maar ook pittige tijden beleefde met K3.

De Toppers

Een hoogtepunt vond ze een optreden met De Toppers. 'Waar 70.000 volwassenen onze liedjes kenden en helemaal uit hun dak gingen.' Moeilijker was dat de show altijd door moest gaan, zoals toen K3 tien jaar bestond. 'De dag ervoor was mijn grootmoeder gestorven en de dag daarvoor had ik een miskraam. We hadden het hele weekend optredens. Pas toen ik zondagavond thuiskwam, dacht ik: "nu mag ik huilen".' Karen richt zich nu op een eigen zang- en tv-carrière. Hetzelfde geldt voor Kristel en Josje.


Meer over:

Reageren