Kijktip: De hele avond MH17 bij SBS 6

SBS herdenkt de aanslag op de MH17 uitgebreid. Ten eerste met de Hart van Nederlands Special Het dorp dat 6 mensen verloor gevolgd door de documentaire Werken op de rampplek.

Een jaar geleden stortte vlucht MH17 van Malaysia Airlines neer in Oekraïne. SBS 6 blikt in twee programma's terug op deze dramatische gebeurtenis, die 298 mensen het leven kostte. Allereerst is er om 20.30 uur de Hart van Nederland-special MH17: Het dorp dat zes mensen verloor. Het dorp uit de titel is het Noord-Brabantse Neerkant. Een gezin dat hier woonde, bestaande uit vader, moeder en vier kinderen, kwam bij de ramp om het leven. Verslaggever Berith Senders spreekt met mensen uit hun omgeving, zoals vrienden, buren en klasgenoten.

Identificeren

Aansluitend volgt de door Jessica Villerius gemaakte documentaire MH17: Werken op de rampplek. Hierin vertellen hulpverleners, journalisten en fotografen die als eersten op de rampplek arriveerden, wat zij daar aantroffen.  De professionals zochten dag in, dag uit naar menselijke resten om alle 193 overleden Nederlanders te identificeren. Politie Commissaris Michiel Marchand: “Dat was het enige wat telde. We moesten en zouden iedereen identificeren. Dat is op twee na gelukt. Naar die laatste twee wordt nog altijd gezocht.”

 

Reageren