Kijktip: De laatste aflevering van Broadchurch

21 juni 2015 11:54 | kijktips | Door Televizier

In de laatste aflevering van Broadchurch volgt antwoord op de vraag: gaat Joe Miller de gevangenis in voor moord? De laatste bewijsvoeringen zitten erop, maar rechercheur Hardy zoekt nog verder.

Broadchurch draait al twee seizoenen om de vraag wie de 11-jarige Danny Latimer heeft vermoord. Na het eerste deel werd de vader van zijn beste vriend na een bekentenis gearresteerd. Deze Joe Miller kreeg in het tweede seizoen een rechtszaak aan zijn broek. De buurtbewoners van het kleine kustplaatsje volgden de zaak en rechercheurs Alec Hardy (David Tennant) en Ellie Miller moesten bijsturen toen er vragen ontstonden of Joe wel echt de dader was.

Het einde

Voor Ellie (Olivia Colman) was dit moeilijk, want zij was de vrouw van Joe. In de laatste afleveringen van Broadchurch komt antwoord op de vraag: gaat Joe Miller de gevangenis in voor moord? De laatste bewijsvoeringen zitten er namelijk op. Ook wordt meer duidelijk over de Sandbrook-moord.

Derde seizoen

Het eerste seizoen van Broadchurch werd dikwijls vergeleken met de succesvolle Deense serie The killing. Het verhaal vertoont in ieder geval de nodige gelijkenis; ook hier jaagt een gemengd politieduo op de moordenaar van een minderjarige, en iedereen is een mogelijke verdachte. Dat de makers zo lang uittrekken voor het vertellen van één verhaal is voor Britse begrippen ook bijzonder. De zender ITV boekte er in ieder geval veel succes mee. Na de laatste aflevering van het tweede seizoen werd in Groot-Brittannië meteen een derde reeks aangekondigd. Er zijn ook al een Amerikaanse versie en Franse remake.

Broadchurch • 20.00 uur RTL 4

Meer over