Kijktip: De laatste aflevering van Vechtershart

10 januari 2016 14:58 | kijktips | Door Televizier

Nick daagt in de laatste aflevering van het eerste seizoen van Vechtershart Jerry uit voor een gevecht tijdens het gala van Sjoerd. De winaar krijgt een grote prijs. 

Hij wordt eigenaar van de sportschool. Als Nick tijdens het gevecht acht tellen rust krijgt, wordt hem hulp geboden uit onverwachte hoek. Ondertussen wordt David bezocht door Eddy en Frank, die op zoek zijn naar de gestolen xtc-pillen. Acteur Werner Kolf vertelt dat Nick en Jerry echte rivalen zijn in de kickbokssport: 'We zijn allebei kampioenen: Jerry is de nieuwe en Nick is een beetje de oude, maar die komt terug. Jerry voelt natuurlijk concurrentie, want Nick is een goede vechter.' Inmiddels is een tweede seizoen aangekondigd. 

Een beest

Kickbokser Nick Roest ervaart in Vechtershart hoe moeilijk het is om na een gevangenisstraf terug te keren in de samenleving. De twee vrouwen in zijn leven reageren koeltjes op zijn komst en zijn vader moet al helemaal niets van hem weten. Gelukkig heeft hij nog halfbroer David en vriend Sjoerd die wel in hem geloven. Samen met hen werkt hij aan zijn terugkeer in de vechtsportarena. 'Nick is iemand die moeite heeft om zich staande te houden', vertelt zijn vertolker Waldemar Torenstra. 'Binnen de ring is hij een beest, daarbuiten is hij klein en kwetsbaar. Dat zorgt ervoor dat hij zo loyaal is aan zijn naasten.'

 

Meer over