Kijktip: De Nationale Wetenschapsquiz 2015

Jan Rijdt Rond-presentator Pieter Hulst en wiskundige Ionica Smeets presenteren de Nationale Wetenschapsquiz 2015.

Wetenschappers strijden tegen uitvinder-pioniers dit jaar in De Nationale Wetenschapsquiz. Twee teams van elk drie knappe koppen proberen in totaal vijftien moeilijke vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. De presentatie is in handen van Jan Rijdt Rond-presentator Pieter Hulst en wiskundige Ionica Smeets; zij stellen de vragen en voeren de proefjes uit.

Experimenten

De rolverdeling lijkt volgens Ionica op voorhand duidelijk. 'Ik vrees dat Pieter mij de moeilijkste dingen laat uitleggen. Ik ga mijn stinkende best doen om dat zo helder mogelijk te doen. We moeten ook nog even kijken wie de experimenten gaat doen, want we zijn allebei enorm onhandig.' Kijkers kunnen thuis meespelen via internet. De mannen van Orgel Vreten zorgen op hun hammondorgels voor de muzikale omlijsting.

Charmante bèta

Het is voor Pieter een eer om aan dit programma mee te werken. Voor de jonge presentator was De Nationale Wetenschapsquiz zelfs de reden om psychologie te gaan studeren, vertelt hij op de website van de VPRO. Bovendien is hij blij met zijn collega, die hij 'de charmantste bèta van Nederland' noemt. 'Ik had me al gelukkig geprezen als ik maar de wortel had gehad van alle wiskundekennis die Ionica heeft.' Ionica is zelf een trouwe kijker en een bloedfanatieke meespeler van het programma en kijkt ook uit naar de samenwerking: ‘Ik verheug me erop om daar samen met Pieter tussen de zenuwachtige kandidaten te staan.’

Reageren