Kijktip: De nieuwe serie Catch

Een crimineel duo en een wat wereldvreemde cameraman zijn de hoofdpersonen in de nieuwe Nederlandse dramaserie Catch.

Sallie Harmsen en Robert de Hoog kruipen in de huid van de Nederlandse Kim en haar Deense vriend Ian. Hun dochter is door Jeugdzorg van hen afgenomen. Dit laten ze niet op zich zitten en ze gaan wanhopig naar haar op zoek. Kim en Ian komen in de problemen als ze na een aanvaring met de politie op de vlucht slaan en daarbij een cameraman van de lokale omroep gijzelen.

Maarten Heijmans

Deze Stan (Maarten Heijmans) schrikt in eerste instantie van het geweld waarin hij terechtkomt, maar langzaamaan raakt hij steeds meer gefascineerd door het criminele duo. Bovendien krijgt hij gevoelens voor Kim, die hij graag wil beschermen tegen de leugenachtige Ian. 

Bonnie & Clyde

Catch is op een bijzondere manier gefilmd. De belevenissen van Kim en Ian zijn veelal te volgen door beelden die het personage Stan heeft gemaakt. Ook zijn er opnames die zogenaamd door beveiligingscamera's zijn gemaakt in verwerkt. Op deze manier lijkt de serie een soort in scène gezette documentaire. Catch is overigens heel losjes gebaseerd op het gangsterduo Antonia en Enise, ook wel de Nederlandse Bonnie & Clyde genoemd. In 2014 trokkken zij rovend en plunderend door Nederland. Ze braken in, beroofden automobilisten en gijzelden mensen. Hun strooptocht eindigde uiteindelijk in Duitsland.

Reageren