Kijktip: De nieuwe ziekenhuisserie Code Black

12 januari 2016 12:38 | kijktips | Door Televizier

Direct na de bekende gezichten van Grey's Anatomy komt Net 5 met de nieuwe ziekenhuisserie Code Black die zich afspeelt op de Eerste Hulp.

Chaotische taferelen, piepende monitoren en veel bloed kenmerken de start van de medische dramaserie Code Black. Dokter Leanne Rorish (Marcia Gay Harden) bestiert hierin de Eerste Hulp van het Angels Memorial Hospital in Los Angeles. Zo'n driehonderd keer per jaar krijgt ze te maken met een 'code black'. Dit betekent dat er meer patiënten zijn dan beschikbare middelen om hen te behandelen.

Niet alleen

Ter vergelijking: in de meeste ziekenhuizen wordt deze code ongeveer vijf keer per jaar afgegeven. Het moge duidelijk zijn dat Leanne Rorish geen gemakkelijke baan heeft. Gelukkig staat ze er niet alleen voor. Ze wordt bijgestaan door onder anderen dokter Neal Hudson (Raza Jaffrey), hoofdverpleegkundige Jesse Sallander (Luis Guzman) en een viertal co-assistenten.

Prijzen

De medische dramaserie Code Black is gebaseerd op de gelijknamige documentaire van Ryan McGarry. Als arts liep hij een tijdje mee op de drukste Eerste Hulp in de Verenigde Staten, die van het Los Angeles County General Hospital. Tegelijkertijd filmde hij er jonge artsen die in dit ziekenhuis dagelijks te maken hebben met leven en dood. De documentaire maakte diepe indruk en won vele prijzen. Of de serie Code Black dezelfde kant opgaat, valt nog te bezien. Amerikaanse televisierecensenten zijn kritisch, maar de kijkers lijken de belevenissen van dokter Leanne Rorish en haar team te kunnen waarderen.

Meer over