Kijktip: De Slimste Mens begint weer

14 december 2015 11:09 | kijktips | Door Televizier

De zomereditie van De Slimste Mens is nog maar net afgelopen, of de wintereditie begint alweer. Met in de eerste aflevering: Sander de Kramer, André Manuel en Lone van Roosendaal.

Philip Freriks en Maarten van Rossem zijn er helemaal klaar voor: een nieuw seizoen van De Slimste Mens. Er is een hele reeks BN'ers bereid gevonden om hun feitenkennis te laten testen. In de eerste aflevering zijn dat Sander de Kramer, André Manuel en Lone van Roosendaal.

Filemon

Voor de rest van het seizoen staan onder anderen Sanne Wallis de Vries, Filemon Wesselink en Ilja Gort op de planning. Het wordt om meerdere redenen een bijzondere reeks. Ten eerste staat op 1 januari de 200ste aflevering op het programma. Verder staat de quiz op 5 januari in het teken van de 60ste verjaardag van het Journaal. De vragen gaan dan over de geschiedenis van het nieuwsbulletin. De finaleweek gaat van start op 18 januari. De 22ste wordt bekend wie de opvolger van Diederik Smit.

Nynke de Jong

Overigens wacht het programma in het zevende seizoen bij de KRO-NCRV nog steeds op een primeur: de eerste vrouwelijke winnaar. Vorig seizoen was schrijver en presentatrice Nynke de Jong heel dicht bij deze eer, maar ze sneuvelde in de laatste finaleronde tegen Smit. Overigens bewees het verleden dat ook vrouwen prima kunnen winnen in De Slimste Mens. Opsporing verzocht-presentatrice Anniko van Santen ging in 2009 bij de RTL-versie van het programma met de winst aan de haal. En in de Vlaamse versie van het programma waren er in twaalf seizoenen twee vrouwen die werden gekroond tot de slimste mens.

Meer over