Kijktip: De start van Geer & Goor: Zoeken Een Hobby!

21 april 2016 12:43 | kijktips | Door Televizier

Gerard Joling en Gordon gaan weer op pad met de eenzame ouderen in ons land. Ze trekken geheel op eigen wijze ten strijde tegen eenzaamheid.

Na Effe Geen Cent Te Makken en Waarheen, Waarvoor? zijn Gerard Joling en Gordon terug met Geer & Goor: Zoeken Een Hobby!. In dit nieuwe programma zet het divaduo zich opnieuw in voor eenzame ouderen. Dit doen ze door een leuk tijdverdrijf voor hen te zoeken.

Geer & Goor

Samen helpen ze de senioren om een nieuwe hobby te ontdekken of een oude vrijetijdsbesteding nieuw leven in te blazen. Op deze manier hopen ze dat de eenzame ouderen weer onder de mensen komen. Natuurlijk gaat alles op z'n Geers en Goors.

Lekker kleien

De twee reizen per luxe camper het hele land door en zijn dag en nacht tot elkaar veroordeeld. Natuurlijk kijkt het hulpvaardige stel niet vanaf te zijlijn toe bij het ontdekken van de hobbys. Of het nu gaat om kleien of aquajoggen; de mannen doen actief mee.

Strijd tegen eenzaamheid

Eenzaamheid is onder ouderen in Nederland een groot probleem. Meer dan een miljoen 55-plussers voelt zich alleen, van wie meer dan 200.000 in extreme mate. Corina Gielbert, algemeen directeur van het Nationaal Ouderenfonds, is blij dat Gerard Joling en Gordon zich al een tijd inzetten om hier iets aan te doen.

Het Ouderenfonds

Gielbert: "Voor een enorm publiek hebben zij eenzaamheidsproblematiek onder ouderen op de kaart gezet. Door het programma en de betrokkenheid van de mannen zijn veel scholen, bedrijven en clubs in actie gekomen om geld op te halen voor het Ouderenfonds. Duizenden ouderen hebben we hiermee kunnen helpen."

 

Meer over