Kijktip: De Vierdaagse 2015 met Marlijn Weerdenburg

SBS 6 verslaat opnieuw de Nijmeegse Vierdaagse in De Vierdaagse 2015. Het is het presentatiedebuut van actrice Marlijn Weerdenburg

Marlijn Weerdenburg (bekend van Danni Lowinski), moet hiervoor vier dagen rond half 3 op om bij de start te zijn. Maar dat deert de actrice helemaal niks. Marlijn: „We hebben het er met SBS al vaker over gehad om iets te presenteren en deze klus lijkt mij op het lijf geschreven.”

Diepe gesprekken

Ze komt immers uit een echt ‘wandelgezin’, zoals ze het zelf noemt. „Mijn ouders wonen in de buurt van de bossen en elk weekend gingen we er samen op uit. Het fijne aan lopen is dat je op een heel natuurlijke manier tot diepe gesprekken komt; makkelijker dan wanneer je tegenover elkaar aan een tafel gaat zitten en je verhaal moet doen.” Naast sfeerverslagen zijn er veel persoonlijke gesprekken met lopers.

Liefde voor het lopen

De ouders van Marlijn sprongen een gat in de lucht toen ze hoorden dat hun dochter hiervoor gevraagd was. „Als je de liefde voor het lopen zo meekrijgt, is dat iets wat je als vanzelf bij je houdt. Eigenlijk hadden zij deze Vierdaagse ook mee willen doen, maar dat gaan ze tijdtechnisch niet redden.”

Santiago de Compostela

Het lijkt haar geweldig om eens de tocht naar Santiago de Compostela met hen af te leggen, maar eerst moet ze deze klus klaren. „Hoewel het korte nachten zullen worden, hebben we al met de productie afgesproken dat we ook de laatste nacht, na de opnames, in Nijmegen blijven om het eindfeest mee te vieren.”

Lees ook:
Er is een vierde seizoen van Danni Lowinski in de maak

Reageren