Kijktip: De Vlaamse serie De Ridder

28 oktober 2015 12:11 | kijktips | Door Televizier

Het eerste seizoen van de Vlaamse misdaadserie De Ridder over openbaar aanklaagster Helena de Ridder. Van de makers van Flikken! 

Advocate Helena De Ridder (Clara Cleymans) gooit in de Vlaamse serie De Ridder het roer om: ze wordt openbaar aanklager. De procureur maakt zich zorgen over Helena's motieven. Geeft ze haar goedbetaalde baan daadwerkelijk op om de maatschappij te dienen, zoals ze zelf beweert? Of is ze bezig met een persoonlijke kruistocht? Het zal gaandeweg blijken.

Flikken

In deze eerste aflevering krijgt Helena te maken met een van pedofilie verdachte ex-voetballer. Is hij schuldig of wordt hij erin geluisd? De Ridder komt uit de koker van de makers van Flikken. De serie speelt zich af aan het parket van Gent en behandelt iedere aflevering een nieuw dossier, vanaf de aanklacht via de behandeling tot de uitspraak, gezien vanuit het oogpunt van het Openbaar Ministerie. 

Clara Cleymans

Hoofdpersoon in De Ridder is Helena De Ridder, die behalve ambitieus ook nog eens erg scherp van geest en tong is. Bovendien is ze een bijtertje: ze laat niet los voor ze de zaak heeft opgelost. De rol van De Ridder wordt gespeeld door Clara Cleymans, die eerder ook te zien was als Vicky Renders in de politieserie Code 37. Daarvóór maakte ze al naam in eigen land in de soap Thuis en de VTM-reeks Dag en Nacht. De Vlaamse Televisie Academie zag in haar de Rijzende Ster 2010. Andere terugkerende rollen zijn er voor Stefaan Degand, Katelijne Damen (Witse) en Lucas Van den Eynde.

 

Meer over