Kijktip: Dicte begeeft zich tussen de hooligans

Speurneus Dicte Svendsen denkt met de familie gezellig naar een pot voetbal van haar dochters vriend Jannik te kunnen kijken, maar na afloop ontdekt Jannik het levenloze lichaam van de keeper in de kleedkamer.

Er zijn aanwijzingen dat de dader in de hoek van de voetbalhooligans gezocht moet worden. Dicte en Wagner maken plannen om hun wereld te infiltreren. Er zijn inmiddels overigens zo veel Deense series op de Nederlandse tv te zien geweest, dat de oplettende kijker geregeld bekende koppen tegenkomt.

Game of Thrones

Fotograaf Bo Skytte (Dar Salim) was eerder al te zien in Borgen, als Groenen-politicus Amir. Ook internationaal timmert hij stevig aan de weg; hij speelde de woeste Dothraki-ruiter Qotho in het eerste seizoen van Game of Thrones.

Aarhus

Dicte draait om de gelijknamige vrouwelijke speurster, een misdaadjournaliste bij een lokale krant. Haar werkterrein is de Deense stad Aarhus. Ze krijgt tijdens haar werk veel te maken met rechercheur John Wagner. De twee hebben een moeizame werkrelatie, maar slagen er samen keer op keer in om moordenaars in de kraag te vatten. Het draait in de reeks niet alleen om dode Denen; ook het persoonlijke leven van Dicte komt aan bod.

Reageren