Kijktip: Dionne Stax praat met oud-nieuwslezers in Villa NOStalgia

Dionne Stax blikt met onder anderen Marga van Praag, Philip Freriks, Sacha de Boer, Eugènie Herlaar en Eef Brouwers terug op hun tijd bij de NOS.

Vanwege het zestigjarig bestaan van het NOS Journaal worden de dagjournaals op 5 januari gepresenteerd door verschillende oud-nieuwslezers en -lezeressen. Villa NOStalgia biedt de kans om enkele van deze oudgedienden beter te leren kennen. De jongste nieuwslezerers, Dionne Stax, blikt met onder anderen Joop van Zijl, Marga van Praag, Philip Freriks, Sacha de Boer, Harmen Siezen, Eugènie Herlaar en Eef Brouwers terug op hun tijd bij de NOS. 

Bloopers

Bij de presentatie van de jubileumprogrammering van de NOS liet Dionne al wat los over de uitzending: 'Ik praat met de oud-presentatoren over hun tijd bij het NOS Journaal. We kijken naar oude Journaal-fragmenten en er komen een paar bloopers voorbij.' Welk nieuws van toen heeft de presentatoren het meest geraakt? Ze vertellen het tijdens het koken van een uitgebreid diner.

Chocoladetaart

Voor het Journaal van 20.00 uur begint moeten ze een driegangendiner bereid en opgegeten hebben. Op het menu: Thaise pompoensoep, ribeye in rode wijnjus met ovenaardappelen en gegrilde groenten, en een chocoladetaart. De heren maken het voorgerecht en de dames verzorgen onder leiding van Marga van Praag het hoofd- en nagerecht.

 

 

Reageren