Kijktip: Documentaire Michael Jackson's Journey from Motown to Off the Wall

In deze documentaire gemaakt door regisseur Spike Lee wordt er teruggeblikt op het leven van de King of Pop MIchael Jackson die in 2009 overleed. 

'I Want you back', 'Thriller', 'Bad'. Wie kent de muziek van Michael Jackson niet? Al op 8-jarige leeftijd stond hij op het podium met The Jackson 5. Platenlabel Motown zag in de jonge zanger een wereldster voor de toekomst en stoomde hem klaar voor een solocarrière.

Kindster tot King of Pop 

De documentaire Michael Jacksons Journey from Motown to Off the Wall vertelt het verhaal van zijn transformatie van kindster tot de King of Pop. Regisseur Spike Lee zoomt in op Jacksons start bij Motown, waar hij het album Off the Wall maakte waardoor hij een ster werd. Dit album is met meer dan dertig miljoen verkochte exemplaren nog steeds één van de best verkopende albums aller tijden. 

Grammy

Voor zijn eerste single 'Don't Stop Til You Get Enough' ontving hij een Grammy en een nummer 1-positie in de Verenigde Staten. En met de hits 'Rock With You', 'Of The Wall' en 'She’s Out Of My Life' is Jackson de eerste solo artiest in de geschiedenis die tegelijk met maar liefst vier singles van één album in de top 10 van de Amerikaanse Billboard Hot 100 stond.

Bijzonder portret 

Spike Lee gaat ook in op de succesvolle samenwerking met producer Quincy Jones. Met een schat aan archiefbeelden, interviews met tijdgenoten onder wie Pharrel Williams en John Ledgend en familieleden én Michael Jacksons eigen woorden maakt Lee een bijzonder portret van in 2009 overleden King of Pop.

 

Reageren