Kijktip: Dokter Deen in de herhaling

Omroep MAX herhaalt het tweede seizoen van Dokter Deen, de serie over de lotgevallen van dokter Maria Deen op het Waddeneiland Vlieland.

Omroep MAX herhaalt het tweede seizoen van Dokter Deen, de oer-Hollandse dramaserie over de lotgevallen van dokter Maria Deen (Monique van de Ven) op het Waddeneiland Vlieland. Ze krijgt onder meer te maken met het legenestsyndroom. De dokter is in dit geval zelf de patiënt, want haar kinderen zijn van plan om op korte termijn het huis uit te gaan en dat is natuurlijk even wennen.

Huub van der Lubbe

Ook staat haar ex-man Sven (Huub van der Lubbe) na drie maanden ineens weer op de stoep. Bovendien wordt ze oma, want Wendy (Lisa Smit) is in verwachting van haar eerste kindje en staat op het punt van bevallen. Ze wil dat graag op het eiland doen, maar Maria heeft liever dat ze naar het vasteland gaat. Dat zou immers veiliger zijn. Maar Wendy trekt haar eigen plan.

Overigens zijn de opnames voor het derde seizoen Dokter Deen ook al in volle gang. Als alles volgens planning gaat, zal de reeks vanaf begin januari 2016 van start gaan. Hierin zal acteur Bram van der Vlugt zijn opwachting maken.

Seizoen 3

Monique van de Ven lichtte in een interview met het AD alvast een tipje van de sluier op over de ontwikkelingen in de nieuwe reeks: „Seizoen drie wordt, afgaande op het script dat is geschreven door mijn man, acteur en scenarioschrijver Edwin de Vries en co-auteur Simone Kome van Breugel, wat mij betreft nog stukken beter dan de al uitgezonden afleveringen.”

Dokter Deen • zaterdag 13 juni, 22.20 NPO 1

Meer over: