Kijktip | Donderdag | 3FM awards

14 april 2011 08:44 | kijktips | Door Televizier

Heel veel divers talent, zo mogen de 3FM Awards van dit jaar wel genoemd worden. Maar liefst 37 verschillende namen zijn genomineerd voor de radioprijzen voor beste Nederlandse popacts en -artiesten. Wie de 3FM-luisteraars tot winnaars hebben verkozen, is vanavond te zien in de awardshow die live wordt uitgezonden vanuit de Amsterdamse Westergasfabriek.

Dit jaar valt op dat naast vertrouwde namen als Kane, Di-rect, Anouk en Ilse DeLange, vooral relatieve nieuwkomers het goed doen op de nominatielijst. Zo wist zangeres Laura Jansen vier nominaties in de wacht te slepen, waaronder die voor Beste album, Beste single en de felbegeerde Beste artiest.

Optredens
Ook de jonge honden van Go Back To The Zoo, vooral bekend als huisband van De wereld draait door, maken vier keer kans op een award. Beide acts treden vanavond ook op tijdens de show, samen met onder anderen De Jeugd van Tegenwoordig en Blof. Caro Emerald spant de kroon met vijf nominaties, maar de kans dat zij vanavond een toonladder beklimt is minimaal.

Poliep-operatie
Caro mag tot zeker begin mei niet zingen om haar stembanden volledig te laten genezen van de poliep-operatie die ze in januari onderging. Tijdens het Harpen Gala kampte ze met precies hetzelfde probleem en toen won ze prompt ook een award. Maar on a night like this zal een kleine vreugdekreet toch geen kwaad kunnen?

Meer over