Kijktip | Donderdag | Hier Slapen Jullie

2 juni 2011 05:00 | kijktips | Door Televizier

Een aantal nederlandse gezinnen laat de voor hen zo vanzelfsprekende dagelijkse luxe achter zich om drie weken lang bij een familie in een ontwikkelingsland te wonen. Hoe reageert de familie op de armoede, het zware werk en het gebrek aan dagelijks comfort?

Hier Slapen Jullie is zo’n beetje de Publieke Omroep-variant van Groeten Uit De Rimboe, maar we hebben het zeker niet allemaal al een keer gezien.

Cocaveldje
In de eerste aflevering is de familie Nugteren te gast bij het gezin Alagia in Bolivia. Ondanks alle goede moed en de nog betere bedoelingen valt het ze niet mee om op de voorraadzolder te slapen en het cocaveldje te bewerken.

Sloppenwijk
Ook het gezin De Nieuwe heeft het niet makkelijk in het Indiase Dharavi, een van de grootste sloppenwijken ter wereld. Moeder De Nieuwe wilde vooral aan het programma meedoen om haar verwende dochters in te peperen dat iPhones en paprikachips helemaal niet zo gewoon zijn als zij wel denken. Maar het gaat snel bergafwaarts met de idealen, als de familie eenmaal wordt geconfronteerd met de harde realiteit van het slapen op een betonnen vloer en eten op de grond. Gelukkig steekt Anita Witzier ze een hart onder de riem.

Meer over