Kijktip | Donderdag | Wie is mijn vader?

"Er zijn tienduizenden kinderen die niet weten wie hun vader is en denken: waar kom ik vandaan?", zegt Irene Moors. In Wie is mijn vader? begeleidt de vakvrouw uit Life4you en De TV kantine de zoektocht van donorkinderen naar hun biologische vader en vice versa.

Een halfbroer of -zus rekent Irene ook goed. "In Spoorloos worden familieleden met elkaar herenigd en vloeien veel tranen. In DNA onbekend hoort een zoon aan het einde van een uitzending of zijn vader echt zijn vader is, terwijl de DNA-test bij ons het begin is van alles. Dat maakt het zo spannend."

Kick-off
In de kick-offuitzending van vanavond brengt Irene twee 'stellen' voor het eerst van hun leven bij elkaar. De redactie van Wie is mijn vader? werkt nauw samen met de Stichting Ambulante Fiom. Deze organisatie kan putten uit een databank met DNA-gegevens van zowel kinderen als donoren. De serie start overigens pas echt in het najaar. Donorkinderen die willen weten van wie ze afstammen, en donorvaders die nieuwsgierig zijn naar hun nageslacht, kunnen zich nog steeds aanmelden bij RTL 4.

Reageren