Kijktip | Donderdag | Zesde zintuig internationaal

Paragnoste Petra Lakerveld kon van tevoren niet voorzien dat deelname aan Het zesde zintuig internationaal zó heftig zou worden. "Zoals op tv is te zien, komen er veel emoties los. Daarnaast is het erg zwaar om twee weken lang van 8.00 tot 23.00 uur in touw te zijn."

"Het vergt veel van je fysieke en geestelijke uithoudingsvermogen om dat tot een goed eind te brengen", vertelt ze. "Wat mensen vergeten, is dat je in al die tijd geen contact mag hebben met de buitenwereld of met het thuisfront. Je moet je gsm inleveren, dus even een bekende bellen als je er even doorheen zit, is er niet bij."

Geen Engels
"Gelukkig vonden we als kandidaten veel steun bij elkaar", vervolgt ze. "Dat merkte ik de eerste dag al, toen we elkaar en Derek Ogilvie voor het eerst zagen. Er was direct een goede band tussen ons allemaal, alsof we elkaar al jaren kenden. Alleen met de Rus Alexander had ik dat minder. Sowieso ben je als man in een groep met vijf vrouwen een beetje een buitenbeentje. Dat hij geen Engels spreekt, maakt de communicatie er ook niet makkelijker op."

Puzzelstukjes
Toch had ze de ervaring niet willen missen. "Zeker nu ik op tv terugzie hoe de anderen de opdrachten benaderden. Dat wisten we tijdens de opnames niet van elkaar. Je ziet dat we allemaal andere stukjes van de puzzel weten op te pikken om zo de opdracht op te lossen. Iedereen heeft zijn eigen specialiteit."

Reageren