Kijktip: Dutch Valley

Het is weer tijd voor Dutch Valley: één groot muzikaal spektakel met allerlei muziek van eigen bodem. AVROTROS doet verslag van het festival.

Het maakt niet uit wat voor soort muziek het is, als het uit Nederland komt, is het te horen op Dutch Valley. De smeltkroes van muzikale stijlen is alweer toe aan de vijfde editie en viert deze mijlpaal met een gevarieerde line-up. Met liefst negen podia, ruim 100 artiesten en 45.000 bezoekers is de organisatie er wederom in geslaagd een mega-evenement op poten te zetten. Het recept is ongewijzigd: Dutch Valley brengt opnieuw het beste van eigen bodem bijeen tot één groot muzikaal spektakel.

Drank & Drugs

Nederlandse muziek is de laatste jaren aan een gestage opmars bezig. Nederland heeft een geheel eigen geluid ontwikkeld, waarin allerlei muzikale invloeden en genres aan bod komen. De hiphopscene is daar een goed voorbeeld van: het Nederhop-genre is intussen zo populair dat Dutch Valley er dit jaar een speciaal podium voor is. Rijzende ster Ronnie Flex is aanwezig. De Rotterdammer heeft momenteel met collega-rapper Lil' Kleine een dikke hit met het nummer 'Drank & Drugs'. Verder zijn ook de energieke Mr. Polska en Kraantje Pappie te zien in Spaarnwoude.

Lauren Verster

AVROTROS brengt de festivalsfeer in de huiskamers met de beste acts vanuit het recreatieterrein in Spaarnwoude. In een overzicht van ruim een uur komen de meest uiteenlopende optredens voorbij: van Volendammer volkszanger Jan Smit tot de rappers van The Opposites, en van good old George Baker tot gabberhouse-dj Mental Theo. Festivalverslaggevers zijn Lauren VersterArt Rooijakkers en Tim Douwsma.

Lees ook:
Lauren, Art en Tim doen verslag van Dutch Valley

Reageren