Kijktip: DWDD Summerschool met Wim Pijbes van het RIjksmuseum

Rijksmuseumdirecteur Wim Pijbes vertelt in DWDD Summerschool over de geschiedenis van het museum en zijn ideale route door het gebouw.

Die route waarover Pijbes vertelt in DWDD Summerschool leidt mogelijk langs werken van Rembrandt, Johannes Vermeer en Vincent van Gogh. Onderweg zijn er naast schilderijen wellicht ook naaigerei, middeleeuwse beeldjes en wapencollecties te zien. Kunsthistoricus Pijbes is sinds 1 juli 2008 directeur van het Amsterdamse museum.

April 2013

In zijn eerste jaren had hij zijn handen vol aan de verbouwing van het Rijks, dat in april 2013 na tien jaar de deuren weer opende. Maar sinds de opening is het Rijks een succesnummer met zo veel bezoekers dat zelfs Pijbes het zelf wel eens aan de te drukke kant vindt. Het hoogtepunt tot nu toe was het bezoek van de Amerikaanse president Barack Obama.

Een ei

Pijbes' inspanningen werden vorige maand beloond met een European Museum of the Year Award voor nieuwe of vernieuwde musea. Naast de prijs mag het Rijks daarom een jaar lang het beeld The Egg van Henry Moore tentoonstellen. Hopelijk is hij een boeiend verteller in de zomerschool van Matthijs van Nieuwkerk.

 

Reageren