Kijktip: Een nieuw seizoen Een Dubbeltje Op Zijn Kant

Wat te doen als je door schulden alles dreigt te verliezen? Dat is de vraag voor de gezinnen die voorbijkomen in het nieuwe seizoen van Een Dubbeltje Op Zijn Kant.

Het nieuwe seizoen van Een Dubbeltje Op Zijn Kant opent met het verhaal van Marcel en Anke. Hun financiële situatie is de afgelopen jaren zo verslechterd dat ze hun huis gedwongen moesten verkopen. De stress van alle financiële zorgen eist vooral bij Anke zijn tol. Ze troost zich door dure poppen aan te schaffen voor haar barbieverzameling.

Poppen verkopen

Als John Williams en Annemarie van Gaal van Een Dubbeltje Op Zijn Kant haar confronteren met de situatie blijkt er een emotioneel verhaal schuil te gaan achter haar verzamelwoede. Als Anke een aantal poppen zou verkopen zouden zij en Marcel sneller uit de schulden komen. Lukt het John en Annemarie om haar hiervan te overtuigen?

Onoplosbare schulden

De afgelopen jaren nam in Nederland de schuldenproblematiek toe. Met name de gemiddelde schuld van de schuldenaren neemt toe. De NOS meldt in mei 2015 dat de Nederlandse schuldhulpvereniging NVVK het aantal mensen met onoplosbare schulden in drie jaar tijd zag verdubbelen. Onoplosbaar betekent dat de schuld niet zonder tussenkomst van een rechter kan worden opgelost. Joke de Kock, voorzitter van de NVVK zegt tegen de NOS dat vooral huishoudens met een laag inkomen het moeten ontgelden. 'Vooral de gestegen huren en de afbouw van de huurtoeslag hebben een flink gat geslagen in hun budget.'

Reageren