Kijktip: Een nieuw seizoen van Hollands Beste Bloemstylist

Kees Tol is terug met de beste bloemschikkers van Nederland. In de jury zien we ook een bekend gezicht: tuinman Rob Verlinden.

Hollands Beste Bloemstylist was vorig jaar de grote verrassing bij SBS 6. Het bloemschikprogramma met Kees Tol als presentator trok telkens zo'n 800.000 kijkers. De wedstrijd heeft nu al een make-over gekregen. De vijftien nieuwe kandidaten schikken niet meer in een bloematelier, maar gaan elke week naar een andere locatie.

Rob Verlinden

Zo mogen ze de tuinen van Koninklijk Paleis Het Loo opfleuren en het prieel voor een strandhuwelijk decoreren. Ook is er een nieuw jurylid aangetrokken: Rob Verlinden. Hij werd bekend als tuinman in Eigen Huis en Tuin. 'Ik vind het hartstikke leuk dat ik de kandidaten mag voorzien van tips en hun bloemstukken mag beoordelen. Normaal steek ik zelf de handen uit de mouwen, maar nu ben ik degene die toekijkt en een oordeel velt.'

Kees Tol

Kees Tol is te spreken over de nieuwe opzet: „We hebben een heel leuk seizoen gemaakt. Het is principe hetzelfde gegeven als vorig jaar, alleen starten we met minder kandidaten en we doen veel meer buitenopdrachten. We gaan een keer naar de Zaanse schans, naar het centrum van Amersfoort en naar het Zuiderzeemuseum. De opdrachten variëren van het maken van kleine handboeketjes voor de prinsesjes van Oranje tot de wieken versieren van een molen op de Zaanse schans. Dus van heel groot tot heel klein. Het is leuk om het vakmanschap van de kandidaten te zien. Het zijn ofwel mensen met een eigen bloemenzaak, of mensen die in de supermarkt op de bloemenafdeling werken. Ik heb geen verstand van bloemen. Ik ben echt de presentator die de vragen stelt die de mensen thuis ook willen weten. Dat is juist een leuke combinatie, want als je er iemand gaat neerzetten die heel veel verstand van bloemen heeft, wordt het alleen leuk voor kenners. Dat is niet de bedoeling. Mijn moeder moet het ook leuk vinden.”

Kees over de jury:

„Rob Verlinden is een echte vakman op het gebied van bloemen en tuinen, maar hij is ook een vakman op het gebied van televisiemaken. Hij weet over elke bloem wel wat te vertellen. De verhouding in de jury is nu heel erg mooi. Rob is de man die met zijn handen in de klei zit. Hanneke kijkt naar techniek en hoe iets gemaakt is. En Pascal Koeleman is de creatieveling. Een mix van alles wat dus.”

 

Reageren