Kijktip: Eerlijkheid staat centraal in Tessa

10 december 2015 11:00 | kijktips | Door Televizier

De bloedeerlijke en eigenwijze Tessa komt erachter dat iemand onomwonden de waarheid zeggen niet per definitie de enige juiste manier is. 

Dat iemand onomwonden de waarheid zeggen niet per definitie de enige juiste manier is, blijkt in deze Tessa. Het titelpersonage (Thekla Reuten) ervaart dit niet alleen in haar werk als lerares. Ook dochter Daantje (Stefanie van Leersum) blijkt moeite te hebben met haar moeders motto 'eerlijkheid boven alles'. Zoon Jasper worstelt vooral met zichzelf. Hij besluit anarchist te worden, maar realiseert zich dan dat die rol in de familie al is ingenomen door Tessa.

Televisiekinderen 

Hoofdrolspeelster Thekla Reuten is vol lof over haar televisiekinderen. 'Ik was echt enorm geraakt door hen. De scène dat Daantje zo moest huilen om iets wat Tessa fout had gedaan vond ik hartverscheurend. Soms is er een soort van magic en die hadden we. Ik hoop dat je dat ook terugziet.' (afl. 3, seizoen 1)

Rebelse Tessa 

De BNN-serie Tessa draait om de gelijknamige lerares. Zij is allesbehalve doorsnee. Tessa rookt stiekem op het toilet, heeft intieme onderonsjes met de rector en neemt nooit een blad voor de mond. De meeste leerlingen zijn dol op haar, maar volwassenen kunnen maar moeilijk vat op haar krijgen. Tessa, met Thekla Reuten in de titelrol, is gebaseerd op de Deense hitserie Rita. Hiervan zijn drie seizoenen gemaakt. Deze zijn allemaal te zien op Netflix. In eerste instantie wilden de makers na twee seizoenen stoppen, maar Rita was zo'n internationaal succes dat de online videodienst besloot zelf nog een derde deel te financieren.

Meer over