Kijktip: Eerste aflevering De Meldkamer

28 Februari 2016 11:00 | kijktips | Door Televizier

In het nieuwe SBS6-realityprogramma De Meldkamer volgen we de medewerkers van de 112-meldkamers uit onder anderen Drenthe en Groningen. 

Overvallen, ontplofte containers en ongelukken; medewerkers van de meldkamers waar 112-meldingen binnenkomen, hebben het dag in dag uit druk met dit soort incidenten. Realityprogramma De Meldkamer geeft een kijkje achter de schermen van dit proces. Hier krijgen de medewerkers te maken met de meest heftige situaties en bijbehorende emoties.

Zenuwcentrum 

In een hypermodern zenuwcentrum komen niet alleen telefoontjes binnen, maar ook beelden die afkomstig zijn van bewakingscamera's, helikopters, smartphones en toezichtcamera's op straat. Dit is te zien op grote videowanden in alle meldkamers in Nederland. Daarnaast worden deze beelden aangevuld met informatie vanaf sociale media en Burgernet, zodat de politie, brandweer en hulpverleners zeer snel kunnen handelen.

Meldkamer Drachten 

Aan dit programma werken onder anderen politiemedewerkers uit Drenthe en Groningen mee. Zo zijn er interviews afgenomen en is er gefilmd in de meldkamer van Drachten. De meldkamer wordt vaak gezien als het spin in het web bij veel politiezaken, omdat medewerkers er snel en veel informatie naar boven kunnen halen uit allerlei bestanden en computersystemen. Het gelijknamige programma is het eerste in Nederland dat gebruik maakt van videobeelden die door de politie zelf zijn gemaakt. Er is dus niet altijd een cameraploeg aanwezig, maar agenten maken ook zelf opnames met camera's die op hun lichaam bevestigd zijn.

 

Meer over