Kijktip: Eerste aflevering Galileo

7 maart 2016 15:13 | kijktips | Door Televizier

In Galileo gaat presentator Luuk Ikink op zoek naar antwoorden op vragen als: hoe sla je iemand knock-out met één tik en hoe kan je een lijk laten verdwijnen?

Hoe overleef je een helikoptercrash? Valt verliefdheid op te wekken? Talloze populair-wetenschappelijke vraagstukken komen aan de orde in Galileo. 'Eindelijk antwoorden op alle krankzinnige vragen die ik al jaren heb', juicht presentator Luuk Ikink.

Verslaggevers 

Hij krijgt hulp van Manuel Venderbos, Shelly Sterk en Jorn Rohde. Zij gaan als verslaggevers het land in om allerlei proeven te ondergaan. Vooral Venderbos schuwt het risico niet. Hij laat zich bijvoorbeeld opereren zonder verdoving. Ook kwam hij al in het nieuws met een ander experiment. De voormalig EO-presentator probeerde een maand lang elke dag een kilo suiker te eten. Dat viel niet mee. Na twee weken kreeg gaf een arts hem het dringende advies om te stoppen, anders zou zijn gezondheid ernstig in gevaar komen.

Urine

En Luuk Ikink gaat ver voor zijn nieuwe programma. In Carlo's TV Café kreeg hij de opdracht van presentatoren Carlo Boszhard en Bridget Maasland om urine te drinken. Humberto Tan werd ingeschakeld en uiteindelijk dronk Luuk zonder moeite de plas van zijn collega op. 'Je proeft niet zo veel. Het is naturel', laat Luuk weten aan tafel bij Carlo. 

Lees ook:

Manuel Venderbos: Brokkenpiloot van de beeldbuis

 

Meer over