Kijktip: Eerste aflevering van De Stoutste Jongen van de Klas

Caroline Tensen gaat op bezoek bij jongens die bepaald geen modelleerlingen waren. De eerste is ex-voetballer Frenk Schinkels. 

Al jarenlang bezoekt Jaap Jongbloed vrouwen die ooit de mooiste meisjes van de klas waren. Het wachten was op een mannelijke tegenhanger. Die is er nu met De stoutste jongen van de klas. Hierin gaat Caroline Tensen op zoek naar jongens die, zoals de titel al doet vermoeden, bepaald geen modelleerlingen waren. Wat is er van deze belhamels terechtgekomen? En in hoeverre heeft hun bewogen schooltijd invloed gehad op het leven dat zij nu leiden?

Frenk Schinkels

In de eerste aflevering gaat Caroline op bezoek bij Frenk Schinkels, een Rotterdamse jongen uit een arbeiderswijk die profvoetballer is geworden. In 1985 werd hij bij Excelsior ontslagen, nadat hij een scheidsrechter te lijf was gegaan. Hij kwam in Oostenrijk terecht en bloeide weer op, maar toen sloeg het noodlot toe.

Niet Jaap Jongbloed

De Stoutste Jongen van de Klas is het eerste programma dat Caroline Tensen presenteert sinds haar overstap naar de Avrotros, eind vorig jaar. Regisseur Gabri Buytelaar legt uit waarom de omroep voor haar en niet voor Jaap Jongbloed als presentator heeft gekozen. 'Onze ervaring met Het mooiste meisje is dat de vrouwen die door Jaap worden geïnterviewd een stuk beter en gemakkelijker over hun emoties praten dan de mannen. Die vinden al lastig om toe te geven dat ze verliefd waren, zeker aan een man. Op de een of andere manier praten mannen met een vrouw makkelijker over hun liefdesleven dan met een man.'

Reageren