Kijktip | EK voetbal kwartfinale

22 juni 2012 00:05 | kijktips | Door Televizier

Vandaag spelen Duitsland en Griekenland de tweede kwartfinale in het Poolse Gdansk. Beide teams hebben zo hun redenen om er voor de volle 100% tegenaan te gaan.

Duitsland
Duitsland is titelfavoriet en na de overtuigende winst op Oranje kunnen ze de verwachtingen nog wel eens waar gaan maken. Die Mannschaft liet het Nederlands elftal in de groepsfase alle hoeken van het speelveld zien, met Gomez als uitblinker. Het is dan ook de vraag of Mario Gomez vanavond weer de grote man gaat worden. Aan het aantal fans zal het in ieder geval niet liggen, vele Nederlanders (onder wie dj Giel Beelen!) hebben het Duitse elftal verkozen tot nieuwe favoriet. 

Griekenland
De Grieken hebben nog een appeltje te schillen met de Duitsers. Het land lijdt onder fikse bezuinigen, grotendeels opgedragen door Europa. Duitsland wordt gezien als grote vertegenwoordiger van de Europese Unie. Diverse spelers hebben aangegeven het vaderland een hart onder de riem te willen steken nu het land in crisis verkeerd. Een kans dus voor Griekenland om de Duitsers eens een goed pak op hun broek te geven.  

Kwartfinale Duitsland - Griekenland, Ned. 1 - 20.20 uur

Meer over