Kijktip: Eva Jinek wederom vervanger Jeroen Pauw

Tot 26 februari is Eva Jinek weer de vervanger van Jeroen Pauw op de late avond op NPO 1. In de eerste uitzending ontvangt ze Dionne Stax, Pepijn Lanen en Arie Boomsma.

Eva Jinek verzorgt in de naar haar vernoemde talkshow Jinek de komende weken de dagafsluiting op NPO 1. De presentatrice mag aan de randen van het hoogseizoen Jeroen Pauw vervangen, die tot vrijdag 26 februari vroeg naar bed kan. Voor Eva is met de dagelijkse latenighttalkshow een droom uitgekomen.

Live-televisie

Live-televisie is namelijk echt haar ding. Daar kwam ze tijdens een journalistieke stage in de Verenigde Staten achter, vertelt ze in de NCRV-gids. 'Daar in Washington viel het kwartje. Alles wat met een live-uitzending te maken heeft, vind ik ongelooflijk gaaf en spannend. Na al die jaren voelt het nog steeds zo. Ik hou van dit werk, het is met mijn leven verweven. Deze talkshow is iets wat ik heel lang wilde. Nu ik op die plek zit, is het mijn ambitie om er heel goed in te worden.'

Pia en Dionne

In de eerste uitzending van haar nieuwe seizoen ontvangt Eva Pia Dijkstra en Dionne Stax naar aanleiding van het 60-jarig jubileum van het NOS-journaal. Ze praten over het leven als nieuwslezer, voor en achter de schermen.  Pepijn Lanen van de Jeugd van Tegenwoordig komt vertellen over zijn nieuwe roman. Hij liet een rock 'n roll leven van drank en drugs achter zich en gooide het roer om. Nu traint hij voor een super fit lijf en vertrekt hij naar New York voor nieuwe avonturen.  

Arie Boomsma

Dinsdag begint het tweede seizoen van Hij is een Zij, een programma waar in Arie Boomsma een jaar lang jonge transgenders volgt in hun dagelijks leven. Samen met enkele deelnemers aan Hij is een Zij schuift Boomsma bij Eva aan tafel.

Reageren