Kijktip: Expeditie Robinson, het voorstelrondje

3 September 2015 12:28 | kijktips | Door Televizier

De kandidaten van het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson worden aan ons voorgesteld. En de deelnemers krijgen het zwaarder dan ooit.

Je zou denken dat het leven op het Expeditie Robinson-eiland niet veel primitiever kan, maar volgens de makers wordt het thema dit seizoen pas echt back to basic. Niet alleen moeten de deelnemers het tot de samensmelting doen met maar zeven handjes rijst en zeven handjes meel per persoon, ook hebben ze niet meer de veiligheid van een eigen kamp.

Tactische meesterzetten

De BN'ers onder wie Marian Mudder, Jaap Jongbloed, Amara Onwuka en Sander Janson, worden allemaal gedropt op hetzelfde eiland. Daarbij is het direct ieder voor zich; teams worden niet vooraf al gevormd. De expeditieleden moeten zich voor elke proef verdelen in twee groepen en gaan daarna allemaal naar de eilandraad. Kijkers kunnen zich alvast verheugen op spannende taferelen, heftige emoties en tactische meesterzetten van de deelnemers.

Sociaal buiten de boot

Kortom: de BN'ers mogen hun borst nat maken. Naast Mudder, Onwuka en Janson reizen onder meer ook rapper Ronnie Flex, blogster Teske de Schepper, acteur Oscar Aerts en rockster Elle Bandita af naar de Filipijnen voor het avontuur van hun leven. Laatstgenoemde gaf als reden voor haar deelname aan Expeditie Robinson op 'dat ze nog nooit in Azië was geweest' en 'graag een pirateneiland wilde zien'. Het groepsleven in het RTL 5-survivalavontuur vond Bandita best wennen. 'Ik val op sociaal vlak vaak buiten de boot. Mensen vinden mij snel raar, dus ik denk dat dat mijn grootste struikelblok is in het programma.'

Lees ook:
Wie doen er ook weer allemaal mee aan Expeditie Robinson

 

Meer over