Kijktip: Familie Kruys is terug

De televisiefamilie van Linda de Mol maakt weer het nodige mee op de zondagavond bij RTL 4. Bette Kruys en haar aanhang beginnen aan hun tweede seizoen. 


Familie Kruys kreeg vorig jaar veel bekend bezoek met gastrollen van onder anderen Wendy van Dijk, Daphne Deckers en Loretta Schrijver. Het tweede seizoen van de comedyserie trapt af met een gastoptreden van zanger Dries Roelvink. Styliste Bette Kruys (Linda de Mol) moet hem kleden. Ze is er alleen met haar hoofd niet bij, want ze heeft een date met de knappe hoofdredacteur Luuk Steenmeijer.

Rob Verheijen

Net als in de vorige reeks staat de rest van haar familie ook in de schijnwerpers. Haar broer Kirk (Rop Verheijen) richt zich nu op vrijwilligerswerk. Verheijen was voorheen vooral bekend uit GTST maar bereikte de afgelopen maanden een groter publiek dankzij Wie is de Mol?. Daar viel hij op door zijn humor en onhandigheid. Hij viel twee afleveringen voor de finale af. 

Broertje van De Mol

Verheijens rol in Familie Kruys leek voor sommige fans van Wie Is de Mol? een grote hint. Toen de acteur meedeed aan de spelshow Weet Ik Veel, werd hij door presentatrice en Familie Kruys-collega Linda de Mol nog aangekondigd als ‘mijn broertje’. „Ik als broertje van iemand die De Mol heet, duidelijker kon het niet volgens fans”, zei Verheijen in het AD. „Terwijl ik in Familie Kruys gewoon het broertje speel van Linda.” Andere acteurs die terugkeren in dit nieuwe seizoen: Hans Dagelet als vader Thomas en Elise Schaap als zijn Roemeense vrouw Ruxandra.

 Familie Kruys comedyserie 21.30 • RTL 4

Reageren