Kijktip: Floortje Naar het Einde van de Wereld is terug

Rose woont op een eiland, honderden kilometers van de bewoonde wereld. Floortje Dessing zoekt haar op in een nieuw seizoen van Floortje Naar het Einde van de Wereld. 

Richting Nieuw-Guinea en dan heel lang rechtdoor, dat is de routebeschrijving naar Palmerstoneiland. Dit piepkleine eiland ligt midden in de Stille Oceaan en er wonen slechts 62 mensen. Een prima eerste bestemming dus voor Floortje Dessing in een nieuw seizoen Floortje Naar het Einde van de Wereld. Maar ze is wel even onderweg: het atol is alleen per boot bereikbaar en het kost haar dagen om er te komen.

Schipbreuk

Floortje spreekt Rose Clark, die er woont dankzij haar vader. Hjij leed in de jaren 50 schipbreuk voor de kust van het paradijselijke eiland, bleef er wonen en toen hij enkele jaren geleden (op 97-jarige leeftijd!) overleed kwam zijn dochter Rose zijn as ophalen. Haar vaardigheden als onderwijzeres waren hard nodig, ze besloot even te blijven en ging nooit meer weg.

Atol

BBC Magazine bezocht Palmerstoneiland in 2013 en aan deze website vertelt Rose dat ze nog geen moment spijt heeft gehad van haar keuze. 'Ik beleef hier een geweldig avontuur, al had ik dit niet gepland. Ik had een kort bezoek in gedachten en wilde eerst helemaal niet blijven. Ik kon mij niet voorstellen hoe het zou zijn om op een klein atol te leven dat honderden kilometers bij de bewoonde wereld vandaan ligt.' Het verblijf beviel veel beter dan ze dacht. Sterker nog, na een jaar was ze al compleet opgenomen in de gemeenschap. In het programma geeft ze Floortje een kijkje in haar leven op het eiland.

 

Meer over:

Reageren