Kijktip | Goede Tijden Slechte Tijden

18 oktober 2010 14:54 | kijktips | Door Televizier

Meerdijk krijgt een nieuwe huisarts. Dokter Anton, vrouwlief Bianca en hun twee puberende zonen Sjoerd en Edwin nemen deze week hun intrek in GTST.

Op de set van de soap stellen de acteurs zichzelf en hun alter ego voor.

Guido Spek
Nieuweling in het TV-vak Guido studeert aan het Conservatorium van Rotterdam en speelt de 18-jarige Sjoerd, de jongste telg uit het gezin. "Sjoerd komt van het platteland, inclusief brommers, bierkeet en dat soort toestanden. Hij is veel samen met zijn broer, ze kunnen op elkaar bouwen. Raynor - de jongen die ik pas een maand geleden voor het eerst heb gezien en nu mijn broer noem -
is een toffe gast. We zijn samen met deze serie begonnen, dus we kunnen alle ervaringen delen. En aan Cynthia en Joep kan ik alles vragen. Ze noemen dit werk, maar het is vooral veel lol maken en leren."

Joep Sertons
De ervaren Joep Sertons is de pater familias. "Anton is een goede man, maar als hij de situatie niet in de hand heeft, kan hij wat streng en conservatief zijn. Zeker nu zijn jongens puberen. Die conservatieve achtergrond heb ik zelf ingevuld. Ga maar eens met problemen naar de psychiater; wedden dat je bij je ouders of je jeugd uitkomt? Ik zie dit als een langlopend project. Ik kan het de serie ook niet aandoen om na anderhalf jaar weer te zeggen: 'Jongens, bedankt, maar doei!'"

Raynor Arkenbout
Raynor Arkenbout werkte als lichttechnicus bij televisieseries en volgde diverse dramaopleidingen. "Edwin is 18, ik ben 21. Moet lukken, alleen de baard moet er steeds af. Hij is een rustige jongen, die alles tot achter de komma analyseert. Dus áls hij eens zijn mond opendoet, weet je dat er echt wat aan de hand is. Ik deed hiervoor alleen figuratierollen bij films waar ik achter de schermen werkte. 'Raynor, nu je er toch staat…' Guido en ik zijn goed op elkaar ingespeeld, die broerdynamiek komt er goed uit."

Cynthia Abma
Actrice en presentatrice Cynthia Abma moedert voor én achter de schermen over haar twee zoons. "Bianca is gelukkig getrouwd met Anton. Toen de kinderen kwamen, heeft ze haar baan opgezegd, maar nu begint het weer te kriebelen. De kids worden groot: Bianca is er voor ze, maar ze moeten leren op eigen benen te staan. Er gebeurt genoeg, sterk uitvergroot. Bianca let erop dat ze de jongeren een beetje in de gaten houdt. Tot vervelens aan toe. Met Guido en Raynor is acteren erg leuk. Ze zijn heel enthousiast, alles is spannend en nieuw voor ze. Doet me aan mezelf denken toen ik als 'groentje' begon met acteren. Heel vertederend."

Meer over