Kijktip: Gouden Televizier-Ring Gala 2015

Wie wint De Gouden Televizier-Ring 2015? Is het Expeditie Robinson, SynDROOM of Streetlab. Na vanavond weten we eindelijk alles. 

Een afgeladen Carré kijkt toe hoe de Gouden Televizier-Ring wordt uitgereikt. Voor de vijftigste keer nog wel, en de jubileumeditie belooft een memorabele te worden. Dat heeft deels te maken met de genomineerden: Niet Heel Holland bakt, niet RTL Late Night, maar Expeditie Robinson, SynDROOM en het verrassende Streetlab zijn de programma's die kans maken op de meest prestigieuze tv-prijs van het jaar.

Jonge tv-makers

Adjunct-hoofdredacteur Jeroen de Goeij van Televizier zegt dat hij de nominatie van het jongerenprogramma vooraf zelf ook niet had verwacht. 'Ik vind het verrassend, maar leuk. Het zijn jonge tv-makers, die met één been in de YouTube-generatie staan. Het is mooi dat dit vijftig jaar oude instituut ook bij jongeren nog steeds relevant is.'

Telefoon- en sms-lijnen

Je kunt tijdens de uitzending nog meebeslissen wie aan het einde van de avond naar huis gaat met de Gouden Televizier-Ring. Jan Smit opent om 20.30 uur officieel de telefoon- en sms-lijnen. De genomineerden beginnen allemaal weer op nul.

Oud-winnaar Art Rooijakkers is in de loop van de avond te zien in filmpjes waarin hij tv-makers opzoekt met opvallende resultaten uit het Nationale tv-onderzoek en hij verzorgt De Nabeschouwing. Uiteraard staat het Gala ook garant voor ene aantal verrassende en spectaculaire optredens. Van wie? Kijk zelf maar. 

 

Reageren