Kijktip: GTST bestaat vandaag 25 jaar

1 oktober 2015 10:00 | kijktips | Door Televizier

Het is feest in Meerdijk. Het soapdorp bestaat alweer een kwart eeuw. En dat zilveren jubileum wordt uitbundig gevierd in Goede Tijden Slechte Tijden.

Weinig mensen dachten in 1990 dat Goede Tijden, Slechte Tijden 25 jaar later nog zou bestaan. De langstlopende soap van Nederland begon op 1 oktober 1990 op RTL 4 met de belevenissen van de familie Alberts en de schoolverlatende vrienden van zoon Arnie (Reinout Oerlemans). De serie moest de Nederlandse As The World Turns worden. 

Jette van der Meij

GTST bleek een succes en er kwamen concurrenten als Goudkust en Onderweg naar morgen. Waar die strandden, bleef GTST een goed bekeken programma. Slechts weinig acteurs spelen sinds het begin in de serie. Jette van der Meij is er een van; zij speelt Laura sinds de allereerste aflevering. Bartho Braat begon in 1991 als Jef Alberts. Oud­gediende Babette van Veen keerde een paar maanden geleden terug in Meerdijk, als de slinkse Linda Dekker.

Sprookje in Ierland

Het zilveren jubileum wordt gevierd met een extra lange uitzending. De opnames vonden voor een deel plaats in Ierland, waar Zeger en Wiet een sprookje beleven op een klif. Er zit echter een addertje onder het gras; Wiet wordt op de proef gesteld. Er is nog meer spanning tijdens de jubileumuitzending. De afgelopen dagen was Laura spoorloos. Jef, Janine en Linda maken zich grote zorgen. En nu is ook Anna verdwenen. Anton en Sjoerd zoeken de omgeving af. Tim en Lucas lijken via Sjors op het juiste spoor te komen. 

Goede Tijden, Slechte Tijden 20.00 • RTL 4


Meer over