Kijktip: GTST na de zomercliff

In dit nieuwe seizoen van GTST worden Lucas, Sacha, Sjoerd en Rikki verward wakker. En ook Wiet, Laura en Jef hebben geen idee wat er allemaal gebeurd is in de laatste aflevering van het vorige seizoen.

Deze zomer was niet de cliffhanger van Goede Tijden, Slechte Tijden hét gesprek van de dag, maar het ontslag van acteur Ferry Doedens. Zijn soapcollega Marjolein Keuning kondigde in RTL Boulevard aan dat de vertolker van Lucas regelmatig te laat kwam. Niet veel later verklaarde Doedens zijn gedrag en het ontslag: hij kampte met een drugsverslaving en liet zich opnemen in een kliniek. Voorlopig is hij nog wel even te zien. In december neemt Meerdijk afscheid van de acteur.

Afscheidsfeest Vincent

In dit nieuwe seizoen wordt Lucas wakker met vrienden Sacha, Sjoerd en Rikki. Ze hebben na het afscheidsfeest voor de emigrerende Vincent samen de nacht door gebracht. Lucas heeft geen idee wat hem precies is overkomen en begrijpt ook niet van wie de peuter is die door het huis loopt.

Luchtballon

Lucas, Sacha, Sjoerd en Rikki zijn niet de enigen die verward wakker worden. Ook Wiet weet niet wat ze ziet als ze ontwaakt in een luchtballon. Daar kijkt ze in de ogen van Zeger Philip van Zuylen-De Larrey, met wie ze voor de zomer aan het internetdaten sloeg na de breuk met Anna. Wiet is op slag verliefd.

Jakob Nieuwenhuijsen

Zeger wordt gespeeld door Jakob Nieuwenhuijsen. Hij was eerder te zien in Flikken Maastricht, maar vindt een soap andere koek. 'Alles moet in GTST in één keer goed. Als freelance-acteur ben ik gelukkig wel gewend om mij snel aan te passen, maar ik vond het toch geweldig om in die snelkookplan te stappen.'

 

Reageren