Kijktip: Deze Halloween-films op tv mag je niet missen!

22 oktober 2021 15:35 | kijktips | Door Judith Regeling

© RCV
Op zondag 31 oktober is het weer zover: de engste feestdag van het jaar oftewel Halloween. Diverse zenders gooien daarom hun programmering om en zenden de beste Halloween-films uit. Kijk hieronder welke films je niet mag missen.

Pak er maar snel wat popcorn bij. Het wordt namelijk vooral griezelen geblazen!

Zaterdag 30 oktober – Halloween (2018)

Halloween start dit jaar al op zaterdagavond. Veronica zendt dan één van de vele Halloween-films uit met Nick Castle in de rol van Michael Myers. In 1978 sloeg deze maniak al aan het moorden. Sindsdien zit hij opgesloten in een inrichting. Althans, voor hoelang het duurt. Hij weet namelijk te ontsnappen en zet direct koers naar Haddonfield, de woonplaats van Laurie (Jamie Lee Curtis). Zij wist jaren geleden te ontsnappen aan zijn grillen, maar lukt dat nu ook?

Halloween (2018) is zaterdag 30 oktober om 20:00 uur te zien op Veronica.


Zaterdag 30 oktober – Halloween (1978)

Wil je nu precies weten wat er aan de vorige film vooraf is gegaan? Dan moet je vooral blijven zitten. Veronica volgt namelijk om 22:10 uur met Halloween, de originele film uit 1978. Daarin zien we dus hoe Michael Myers, die ook dan ontsnapt uit een inrichting, het voorzien heeft op de tienerversie van Laurie (Jamie Lee Curtis). Stiekem weet je natuurlijk al hoe het afloopt, maar tegen een terugblik zeggen we nooit nee. 

Halloween (1978) is op 30 oktober om 22:10 uur te zien op Veronica

 

Zaterdag 30 oktober - Vals

Voor wie deze film net iets te eng is, is er een alternatief: de jeugdfilm Vals. In deze boekverfilming gaan Kim (Romy Gevers), Abby (Abbey Hoes), Pippa (Olivia Lonsdale) en Feline (Holly Mae Brood) naar de Ardennen om een weekendje te feesten en te zuipen. Niets om voor te vrezen, zou je denken. Maar niets is minder waar als Feline opeens verdwijnt. En één probleempje: de anderen willen wel hulp halen, maar ze zijn inmiddels ingesneeuwd met de dader in hun midden.

Vals is zaterdag 30 oktober om 22:54 uur te zien op NPO3. 

 

Zondag 31 oktober – Halloween II (1981)

De klok tikt daarna twaalf uur aan, maar Veronica blijft dan toch nog even hangen in de Halloween-sfeer, ditmaal met het directe vervolg op Veronica's vorige film. In Halloween II ligt Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) in het ziekenhuis. Dit terwijl dr. Samuel Loomis (Donald Pleasence) nog steeds achter Michael Myers aanzit met de hulp van de politie. Weten ze deze moordenaar nu wel in de kraag te vatten? 

Halloween II is zondag 31 oktober om 00:00 uur te zien op Veronica.


Zondag 31 oktober - Ghost Team One

Na een nachtje slapen begint Comedy Central rustig met een Halloween-komedie! In Ghost Team One willen huisgenoten Sergio (Carlos Santos) en Brad (J.R. Villarreal) indruk maken op Fernanda (Fernanda Romero) door een documentaire te maken over een moord die jaren geleden plaatsvond in hun huis. Fernanda is er namelijk van overtuigd dat de geest van het slachtoffer er nog steeds rondspookt. En daar zou ze best eens gelijk in kunnen hebben.

Ghost Team One is zondag 31 oktober om 20:05 uur te zien op Comedy Central.


Zondag 31 oktober - Trico Tri: Happy Halloween

Nog niet genoeg gelachen? Blijf dan hangen voor de volgende Halloween-komedie Trico Tri: Happy Halloween. In deze film verhuist een latino-familie van Californië naar Miami om voor hun grootmoeder te zorgen, maar één probleem: ze weten niet dat het in hun nieuwe huis spookt. In de meeste (horror)films levert dit angstaanjagende momenten op, maar in deze film zijn ze vooral hilarisch. Helemaal als een groepje middelbare scholieren er een Halloweenfeestje organiseert. 

Trico Tri: Happy Halloween is op 31 oktober om 21:55 uur te zien op Comedy Central


Zondag 31 oktober - Neverknock

"Klop, klop, wie is daar?" Hoe kun je je Halloween beter afsluiten dan met Neverknock? In deze horrorfilm vermijden de inwoners van een stadje al zo'n veertig jaar een specifiek huis, omdat daar in 1986 drie tieners op gruwelijke wijze zijn vermoord. Tot op de dag van vandaag is de moordenaar niet gevonden, dus je weet nooit wat je tegenkomt. Maar je voelt het vast al aankomen: een aantal tieners slaan de waarschuwingen van hun ouders in de wind, en bellen tijdens Halloween doodleuk aan. Als dat maar goed gaat...

Neverknock is op zondag 31 oktober om 23:20 uur te zien op SBS9.

Meer over