Kijktip: Heel Holland Bakt met brood

De meest gevreesde aflevering van ieder seizoen van Heel Holland bakt is aanstaande: de overgebleven kandidaten moeten brood bakken.

En dat is andere koek dan taarten, cakes of macarons. In de vorige reeksen gingen meerdere kandidaten hier de mist in. Deze keer gaan ze aan de slag met een suikerbrood. Afhankelijk van waar de maker vandaan komt, kan de smaak heel anders zijn. In Friesland is het een rechthoekig brood, dat voor bijna de helft uit suiker en kaneel bestaat. In Noord-Brabant zit er juist geen kaneel in. De technische opdracht van deze week is een sterbaguette. Echt uitpakken kunnen de kandidaten met de paté en croûte. Dat is een soort luxe vleespastei in de vorm van een brood. De lagen aan de binnenzijde bieden volop ruimte voor eigen creativiteit.

Martine Bijl

Over Martine Bijl kwam de afgelopen week slecht nieuws binnen. De populaire presentatrice heeft een hersenbloeding gehad en ligt nog in het ziekenhuis. Het seizoen van Heel Holland Bakt is al een tijdje geleden opgenomen dus daarin huppelt Martine nog vrolijke tussen de baksels. Wij duimen dat ze weer volledig zal herstellen.

Reageren