Kijktip: Herenfinale Wimbledon op FOX

12 Juli 2015 11:30 | kijktips | Door Televizier

© Wimbledon

In de spannende herenfinale op Wimbledon staan de nummers één en twee van de wereld tegenover elkaar: Novak Djokovic en Roger Federer.

Tijd voor de hoogmis van het tennisseizoen: de herenfinale op Wimbledon. Na twee weken op het Britse gras maken nog twee spelers kans op de felbegeerde titel: Roger Federer en Novak Djokovic. De finale is live te zien op het open kanaal van FOX.

Novak Djokovic

Vorig jaar was het affiche voor de finale hetzelfde. Toen hief Novak Djokovic de beker boven zijn hoofd: de Servische nummer één van de wereld versloeg Roger Federer na vijf meeslepende sets. Hij eiste daarmee zijn tweede Wimbledon-titel op. Federer bleef teleurgesteld achter: dolgraag wil hij een achtste eindzege aan zijn gigantische palmares toevoegen. Neemt hij nu revanche?

Roger Federer

De afgelopen twee weken kon zowel Djokovic als Federer rekenen op de steun van een voormalig Wimbledon-kampioen. Boris Becker is namelijk de coach van de Serviër en tweevoudig winnaar Stefan Edberg geeft aanwijzingen aan Federer. De Zwitserse recordkampioen won Wimbledon maar liefst zeven keer en is inmiddels bijna 34. Hoewel hij nog altijd de nummer 2 van de wereld is, kreeg Federer op Wimbledon toch vragen over zijn pensioen. 'Daarover laat ik mijn gedachten niet gaan', zei hij op de persconferentie. 'Hoe vaker je eraan denkt, hoe dichterbij het komt. Voorlopig heb ik zeker geen plannen in die richting.'

Meer over