Kijktip: Het 10de seizoen van Flikken Maastricht

28 Augustus 2015 10:28 | kijktips | Door Televizier

© Tros

Tot opluchting van de fans vertrok Wolfs niet naar Milaan en dus staan Eva en hij samen aan de aftrap van het tiende seizoen Flikken Maastricht.

Tot opluchting van velen besloot Wolfs (Victor Reinier) eind vorig seizoen toch niet naar Milaan te vertrekken. Dus ook in het tiende seizoen van Flikken Maastricht vormt hij als vanouds een koppel met Eva (Angela Schijf). Het is te hopen dat alle heibel tussen de twee is opgelost, want er dient zich genoeg ellende aan in de Limburgse hoofdstad.

Ferri Somogyi

In de nieuwe reeks moeten ze onder anderen afrekenen met moordende bejaarden, corrupte wethouders en kunstenaars die over lijken gaan. Maar hun aandacht gaat eerst uit naar  een brute overval op een geldkantoor. Romeo en Marion nemen poolshoogte op een begrafenis, waar twee criminele broers (Ferri Somogyi en Tim Haars) elkaar sinds lange tijd ontmoeten. De twee kunnen elkaars bloed wel drinken en de familie vreest dat het uit de hand loopt.

Anne-Marie Jung

Anne-Marie Jung heeft een gastrol in deze aflevering van Flikken Maastricht. 'Ik speel Yvon Langedam, een beetje een volkse vrouw die bang is dat haar broers elkaar in de haren vliegen. Ik had graag een echte Maastrichtse van haar willen maken, met dito accent. Maar de makers kozen ervoor alle acteurs gewoon Nederlands te laten spreken, omdat niet iedereen dat specifieke accent machtig is en het anders wellicht ongeloofwaardig wordt.'

Weekendje weg

Jung heeft genoten van haar kortstondige optreden. 'Want het is een fijn team en als gastacteur word je echt in de watten gelegd. Ik had het gevoel dat ik een weekendje erop uit was.’

Meer over