Kijktip: Het 5de seizoen van Homeland

In dit vijfde seizoen maakt Homeland een sprong in de tijd. Voormalig CIA-agente Carrie werkt in Berlijn bij een beveiligingsfirma. Maar zelfs daar kan ze niet ontsnappen aan haar verleden.

Het vorige seizoen van Homeland eindigde niet best voor CIA-agente Carrie Mathison (Claire Danes). Ze ontdekte welke rol haar mentor Saul had gespeeld bij de gebeurtenissen in Islamabad. En Quinn, de man met wie ze een relatie wilde opbouwen, bleek te zijn vertrokkken.

Carrie heeft een vriend

Bij de start van deze nieuwe reeks is het twee jaar later. Carrie heeft de inlichtingendienst verlaten. Ze is verhuisd naar Berlijn, waar ze werkt voor een beveiligingsfirma. Ook privé heeft ze eindelijk rust gevonden met haar dochter en haar nieuwe vriend Jonas (Alexander Fehling). Kortom, Carrie lijkt eindelijk een normaal leven te leiden. Maar schijn bedriegt. Als het CIA-kantoor in de Duitse hoofdstad te maken krijgt met cyberterrorisme, wordt ze alsnog ingehaald door haar verleden.

Sebastian Koch

Dit betekent voor Carrie een weerzien met de mannen die ooit zo'n grote rol in haar leven speelden: Peter Quinn (Rupert Friend) en Saul Berenson (Mandy Patinkin). Maar ook duikt er een aantal nieuwe gezichten op in dit vijfde seizoen van Homeland. Het bekendste is wellicht dat van Sebastian Koch, die gestalte geeft aan Otto Düring, de baas van Carrie. De Duitse acteur is in Nederland vooral bekend door zijn rol in Zwartboek en in het veel bekroonde Das Leben der Anderen. Daarnaast had hij een aantal jaren een relatie met actrice Carice van Houten, die hij leerde kennen op de set van Zwartboek.

Reageren