Kijktip: Het definitieve einde van Overspel

19 november 2015 10:36 | kijktips | Door Televizier

Het is tijd voor de allerlaatste aflevering van de serie Overspel. Pepijn legde al eerder het loodje, halen de andere personages wel de eindstreep?

Het doek valt in Overspel. In deze slotaflevering stellen Elsie en Marco alles in het werk om Huub Couwenberg zijn directeurszetel te ontfutselen. Na Couwenbergs verdwijning lijkt het ook met Willem slecht af te lopen. Anna heeft namelijk besloten tegen hem te getuigen en Iris knijpt er moederziel alleen tussenuit.

Tragisch slot

Hoofdrolspeler Fedja van Huêt speelt al sinds aflevering 1 het personage Willem en vertelt dat hij geen happy end voor de serie kan garanderen. Sterker nog: een tragisch slot ligt op de loer, al weet je dat bij Overspel nooit. Tot Fedja's genoegen: 'Persoonlijk vind ik dat onverwachte wel leuk.’ Hij benadrukt dat dit het definitieve einde is. 'De scenaristen hadden de volledige vrijheid met verhaallijnen. Hierna hoeven we immers niet meer verder.'

Wraak

Hij is trots op de serie. 'We hebben echt iets moois neergezet. Ik merk in het algemeen dat Nederlands drama weer helemaal opleeft. Dat heeft alles te maken met de huidige populariteit van series, maar zeker ook met de kwaliteit van Overspel.' In het derde en laatste seizoen van Overspel speelt de rivaliteit tussen de oude Couwenberg (Kees Prins) en Willem Steenhouwer (Fedja van Huêt) weer op. Willem vindt het onrechtvaardig dat zijn aartsvijand niet veroordeeld is voor alles wat hij heeft aangericht. Net als hij Iris heeft beloofd het te laten rusten, krijgt hij de kans om voor eens en voor altijd wraak te nemen.

Meer over