Kijktip: Het derde en laatste seizoen van Broadchurch

11 mei 2017 11:12 | kijktips | Door Televizier

Zo idyllisch als het kleine Britse kustplaatsje Broadchurch lijkt, zo heftig zijn de politiezaken daar. In het laatste seizoen van de trilogie komen alle vertrouwde inwoners weer voorbij. De moord op het jongetje Danny uit de eerste reeks zit bij iedereen nog vers in het geheugen. De dader bleek niemand minder dan de echtgenoot van rechercheur Ellie Miller (Olivia Colman), maar na een bizarre rechtszaak werd hij vrijgesproken. Ze stuurde hem het dorp uit, waardoor ze nu alleen met haar kinderen woont.

Seksueel misbruik

Dan meldt een vrouw zich bij de politie nadat ze seksueel is misbruikt. Ellie vraagt hulp aan inspecteur Alec Hardy (David Tennant), met wie ze de afgelopen jaren nauw samenwerkte. Hij keert daarom terug naar het dorp dat hij eigenlijk vaarwel had gezegd.

Britse hit

Het eerste seizoen van Broadchurch werd dikwijls vergeleken met de succesvolle Deense serie The killing. Het verhaal vertoont in ieder geval de nodige gelijkenis; ook hier jaagt een gemengd politieduo op de moordenaar van een minderjarige en iedereen is een mogelijke verdachte. Dat de makers zo lang uittrekken voor het vertellen van één verhaal is voor Britse begrippen ook bijzonder. De zender ITV boekte er in ieder geval veel succes mee, want de serie werd een hit. Bij de aankondiging van het derde seizoen werd meteen verteld dat dit tevens ook de laatste acht afleveringen over Hardy en Miller zijn.

Meer over