Kijktip: Het derde seizoen Dokter Deen

Het derde seizoen van Dokter Deen krijgt voor Maria een bewogen start. Ze gaat afrekenen met de mannen in haar leven.

'Maria Deen komt voor enorme verrassingen te staan en ze moet belangrijke beslissingen nemen. Ze gaat afrekenen, ook met mannen in haar leven', vertelt hoofdrolspeelster Monique van de Ven. Op de begrafenis van haar vader krijgt Maria een bericht dat grote gevolgen heeft. Haar moeder lijkt ondertussen steeds vergeetachtiger te worden.

Pleuni Touw

De hoofdrolspeelster roemt Pleuni Touw, die in de serie haar moeder speelt. 'Zij bedacht in het vorige seizoen dat haar personage een bucketlist wilde opstellen: een lijst met dingen die ze nog wilde doen voor ze zou sterven.' De scenarioschrijvers werkten dit idee uit. Elk seizoen interviewen zij de hoofdrolspelers om door hen geïnspireerd te worden.

Echte leven

Voor de hoofdpersoon betekende dit dat ze dit seizoen een groeiproces doormaakt. 'Ze moet meer voor zichzelf kiezen. Dat is niet gemakkelijk voor haar, omdat het allemaal keuzes zijn waar veel vanaf hangt.' Dokter Deen is een groot succes. Van de Ven weet hoe dat komt: het getoonde eilandleven ligt voor veel kijkers dicht bij het echte leven. 'Alle facetten komen voorbij. Huwelijken, scheidingen, nieuw leven, de dood.' Ook deze reeks is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn. 'Er staat iets te gebeuren waardoor heel Vlieland in een groot verdriet wordt ondergedompeld, maar daar kan ik nog niet teveel over zeggen.'

 

Meer over: