Kijktip: Het derde seizoen van Heel Holland Bakt begint

Janny, Robert en Martine Bijl zijn klaar voor een nieuw seizoen Heel Holland Bakt. En de kijkers zijn dat ook. 3, 2, 1... bakken maar!

De deegrollers, gardes en maatbekers liggen weer klaar. Tien amateurbakkers staan te popelen om de witte tent binnen te stappen en te beginnen aan het derde seizoen van Heel Holland Bakt. Het recept van de televisiewedstrijd is onveranderd: iedere week bakken de deelnemers onder tijdsdruk een signatuuropdracht, een technische opdracht en een spektakelstuk.

Kokoskrans

Martine Bijl staat hen bij, terwijl juryleden Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden van alles een hapje nemen om tot een oordeel te komen. Deze eerste aflevering starten ze met een vlaai, een kokoskrans en verjaarstaart voor een 50-jarige. Voor de tien deelnemers is het even wennen: 'Het is een groot verschil of je thuis bakt of daar. De tijdsdruk en de camera's doen toch wat met je', zegt kandidaat Filiz (46).

Rutger en Menno

Ook voedingsdeskundige Michiel (35) had zich verkeken op de spanning tijdens de opnames. 'Thuis op de bank dacht ik: "kom op, waarom doe je dat niet zus of zo". Maar toen stond ik daar in die tent en wilde ik ook wel eens wat opzoeken, omdat ik het even niet meer wist.' Martine (33) had dezelfde ervaring. 'Afgelopen seizoen keek ik en vond ik het een geklooi. "Dat kan ik ook wel", dacht ik. Maar daar moet ik op terugkomen. Door alle spanning en stress ging het bij mij ook zo.' De vorige edities van Heel Holland Bakt werden gewonnen door Rutger van den Broek en Menno de Koning. Beide winnaars brachten een eigen bakboek uit met recepten.

Meer over:

Reageren