Kijktip: Het Franse eiland Réunion in Floortje Naar het Einde Van de Wereld

3 februari 2016 15:01 | kijktips | Door Televizier

Floortje heeft weer een mooie uithoek in de wereld gevonden: Réunion. Ze ontmoet daar Marion, die op het Franse eiland woont. In het Cirque de Mafate om precies te zijn, een bijzonder geïsoleerd stukje. 

Bij Madagaskar linksaf, dat is in het kort de ligging van Réunion. Dit eiland ligt - behoorlijk afgelegen - midden in de Indische Oceaan, heeft een oppervlakte van pakweg zes keer Texel en telt ongeveer 800.000 inwoners.

Cirque de Mafate 

Floortje Dessing ontmoet in Floortje Naar het Einde Van de Wereld Marion, die op het Franse eiland woont. In het Cirque de Mafate om precies te zijn, een bijzonder geïsoleerd stukje van Réunion. Dit grillige kratergebied is zo moeilijk bereikbaar dat er alleen maar te voet of per helikopter te komen is. Samen met Jean-Yves runt Marion er een bed and breakfast. Hij is geboren en getogen in de omgeving; zij komt van oorsprong uit Normandië. Ze legt Floortje uit hoe ze op het eiland is terechtgekomen en waarom ze er is gebleven.

Bijzondere verhalen 

Floortjes bijzondere verhalen worden goed bekeken en hooglijk gewaardeerd. Maar het is hard werken voor de redactie om met deze bestemmingen te komen. Vooral omdat sommige grote internationale zenders exclusieve contracten afsluiten met mensen die in de wildernis wonen. 'Zij komen met een zak geld, wij betalen nooit, daar kunnen we dus niet tegenop. Maar er zijn zo veel verhalen te vertellen, we kunnen nog jarenlang voort. Als je maar goed zoekt, dan vind je wel.'

 

Meer over