Kijktip: Het nieuwe middagprogramma Thuis op Zondag

Dag Carlo & Irene; welkom Kim-Lian van der Meij, Dirk Zeelenberg én Sandra Ysbrandy met het nieuwe middagprogramma Thuis op Zondag.

Toen Carlo Boszhard en Irene Moors na vijftien jaar stopten met hun zondagmiddagshow Life 4 You, besloot SBS 6 in dat gat te springen. Het resultaat is Thuis op Zondag. Daarin praten Kim-Lian van der Meij en Dirk Zeelenberg met bekende en minder bekende gasten over de afgelopen en komende week.

Kok Sandra

Kok Sandra Ysbrandy kookt intussen een gerecht. „De toon is luchtig, gezellig en alles kan en mag”, vertelt Kim-Lian van der Meij. Ze was verrast door haar co-presentator. „Ik kende Dirk alleen als acteur. Wat ik wel meteen zag, is dat hij een gezellige, vriendelijke uitstraling heeft. Wat hij heeft, kun je niet leren: onbevangenheid, vrolijkheid en humor. Dat vind ik belangrijker dan een gelikte presentator die keurig zijn teksten optrommelt.”

Koffie

Toen bekend werd dat Kim-Lian het nieuwe programma Thuis op Zondag gingen presenteren, besloten zij en Dirk een kop koffie te drinken om kennis te maken. „Dirk zei eerlijk: ‘Ik ben geen presentator, maar we gaan er gewoon voor.’ En zo sta ik er ook in.”

Televisiecarrière

Voor Kim-Lian is het programma een nieuwe uitdaging op haar pad. De zangeres, actrice en ­presentatrice begon ooit bij tv. „Daarna heb ik een tijdje alleen maar theater gedaan en nu wordt mijn televisiecarrière bij SBS 6 nieuw leven ingeblazen. Maar theater blijft altijd kriebelen. Ik hou van zingen, dansen, acteren en een live publiek.”

Thuis op Zondag 17.00 • SBS 6

Reageren