Kijktip: Het nieuwe seizoen van Maestro

17 januari 2016 10:25 | kijktips | Door Televizier

Wie is de beste dirigent? In een nieuw seizoen van Maestro wordt gezocht naar de BN'er die de gouden baton (dirigeerstok) het beste zwaait.

Hij of zij wordt de opvolger van Di-rect-gitarist Frans 'Spike' van Zoest. Een van de kanshebbers is zanger René Froger. Hij stond vorig jaar al te trappelen om mee te doen, maar had toen geen tijd. 'We hebben wat moeten schuiven in de agenda, maar ik ben erbij. Ik vind Maestro een superleuk programma en het lijkt me een enorme uitdaging om mee te doen. Je bent nooit te oud om iets nieuws te leren.'

Karin Bloemen

Andere deelnemers zijn zangeres Leona Philippo, theaterdiva Karin Bloemen en acteur Patrick Stoof. Die laatste oefent zich suf. 'Onder de douche, in de auto, op de fiets. Ik probeer overal met mijn vinger de maatsoorten te slaan.'

Vincent de Kort

Dit jaar is er een nieuwe juryvoorzitter: dirigent Vincent de Kort. Hij vervangt na twee seizoenen Otto Tausk. De Kort is van oorsprong cellist, maar dirigeert al sinds 1989. Onder zijn bezielende leiding vielen onder meer het Brabants Orkest, het Oslo Philharmonic Orchestra en de Staatskapelle Dresden. Ook is hij de laatste jaren steeds vaker op de bok te zien bij opera's.

Dominic Seldis

De andere juryleden van Maestro zijn wederom violiste Isabelle van Keulen en contrabassist Dominic Seldis. Die laatste maakte zich vorig jaar bij finalist Carlo Boszhard niet populair door zichtbaar partij te trekken voor Spike.

Meer over