Kijktip: Het nieuwe seizoen van Moordvrouw

3 Januari 2016 13:47 | kijktips | Door Televizier

Het zag er aan het einde van het vierde seizoen van Moordvrouw niet best uit voor rechercheur Fenna, die in een exploderende bestelbus leek te zitten. Maar ze is terug.

Het zag er aan het einde van het vierde seizoen van Moordvrouw niet best uit voor rechercheur Fenna (Wendy van Dijk). Haar team moest een bom in een bestelbus onschadelijk maken. Dat mislukte en de bus ontplofte. Het leek erop dat Fenna er nog in zat, toen haar collega's Evert en Bram te laat op de plek des onheils arriveerden.

Geschokte kijkers

Kijkers reageerden geschokt op sociale media. Toen RTL kort daarna een vijfde seizoen aankondigde, leek iedereen weer gerustgesteld, want wat zou Moordvrouw zijn zonder hoofdpersonage Fenna Kremer? Ze leeft inderdaad nog. Ondanks fysieke ongemakken pakt ze haar werk weer op. Ook rechercheur Samantha (Mehrnoush Rahmani) is weer van de partij. Zij haakte in de laatste afleveringen van de vorige reeks aan bij het politieteam.

Wendy van Dijk

Mehrnoush Rahmani was eerder te zien in de series Noord Zuid en Gerede Twijfel. Haar deelname aan de politiereeks zorgde echter voor haar grote doorbraak. Ook Wendy van Dijk heeft na vier seizoenen door hoe populair Moordvrouw is. Vooral de jongere kijkers herkennen haar van de politieserie. 'Soms komen er een paar 10-jarige kinderen op straat op me af gerend. Ik denk dan dat ze mij kennen van The Voice Kids of zo, maar dan vragen ze of ik die actrice van Moordvrouw ben', vertelde de RTL-ster in het AD. 'Ik ben dan niet Wendy van Dijk, maar de actrice van Moordvrouw en dat bevalt mij eigenlijk wel.'

Meer over