Kijktip: Het nieuwe seizoen van We zijn er bijna!

In een nieuw seizoen van We zijn er bijna! volgt de presentatrice zes weken lang de belevenissen van een groep Nederlandse toeristen in Griekenland.

Het begint een jaarlijkse traditie te worden: in de zomer op reis met Martine van Os. In een nieuw seizoen van We Zijn Er Bijna! volgt de presentatrice zes weken lang de belevenissen van een groep Nederlandse toeristen in Griekenland. De 43 reizigers hebben zelf een caravan of camper en rijden achter elkaar aan van plaats naar plaats.

Marianne Peereboom

Twee echtparen gaan in We Zijn Er Bijna! mee ter begeleiding, voor hulp op de campings en bij pech onderweg. Voor deelneemster Marianne Peereboom (78) is deze vorm van vakantie vieren een uitkomst. 'Ik zou in m'n eentje zo'n reis niet kunnen maken. Ik ben behoorlijk zelfstandig, maar ook op leeftijd. Ik heb deze reis door Griekenland al een keer eerder gemaakt, maar wilde hem graag nog eens doen. Dit is mijn kans, nu kan ik het nog.'

Martine van Os

Martine van Os vindt het zelf telkens een pittige reis. 'Wat me opvalt, is dat je niet al te gesteld moet zijn op je privacy. Je staat vaak dicht op elkaar met de camper, soms ook nog met de luifels naar elkaar toe!' Deze reis begint in het Oostenrijkse Kramsach. Daar verzamelen alle deelnemers voor hun reis richting het Griekse vasteland.

Akropolis

In totaal leggen ze bijna 5000 kilometer af. Behalve Athene en de Akropolis staan ook de Meteora-kloosters op het programma. Deze gebouwen uit de 14e eeuw staan op rotsen die door wind- en watererosie zijn afgesleten. Het lijkt daardoor of de kloosters niet bereikbaar zijn.

Meer over:

Reageren